Rabo Internetbankieren laten werken met Firefox, Mozilla of Netscape 7

In de standaard configuratie krijgt u af en toe oranje schermpjes die u vertellen dat er helaas een storing is opgetreden. Shift-reload helpt dan soms om verder te komen. Er is gelukkig een simpele oplossing die echt helpt.

Update! Het lijkt erop dat Firefox 1.5 'uit de doos' goed werkt met de Rabobank! Dus voor u het onderstaande probeert, kijk eens of deze nieuwe versie het probleem vanzelf oplost.

De oplossing

In het navolgende kunt u dingen die in moet typen herkennen omdat ze dik gedrukt zijn.

Open een los venster, zodat u deze pagina kunt blijven bekijken, en type daar in de adresbalk: about:config
Vul bij het vakje 'filter' exact het volgende in: keep-alive. Er verschijnen nu enkele instellingen onderin.


De relevante regel begint met network.http.keep-alive. Als u op deze regel in de kolom "Value" het woord "true" ziet staan kunt u op die regel dubbelklikken zodat er "false" komt te staan. De regel wordt dan ook dik gekleurd.

Uw browser zal nu goed werken met Rabobank Internetbankieren.

Indien dit niet werkt, of als u blij bent dat het wel werkt, kunt u mailen met bert hubert via bert.hubert@netherlabs.nl.

Let op: het kan zijn dat andere pagina's nu iets langzamer laden. U kunt bovenstaande handelingen omdraaien (dus, dubbelklikken tot er weer "true" staat) om het effect ongedaan te maken. Als u weer gaat internetbankieren dient u de waarde weer op "false" te zetten!

Hoe komt dit nou?

Dat is nog niet geheel duidelijk. Het zou kunnen zijn dat er een fout zit in de Firefox, Mozilla of Netscape browsers, het zou kunnen zijn dat de Rabobank website zich niet exact aan de standaarden houdt. Ik kijk hier nog naar.
Het zou goed zijn als de Rabobank de bovenstaande tip mede zou delen aan de gebruikers van Internetbankieren.