[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [🧑mijn] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Lijst van vragen inzake de reactie op de gewijzigde motie van de leden Diks en Stoffer over een landelijke bewustwordingscampagne over PTSS (Kamerstuk 30139-226)

Veteranenzorg

Lijst van vragen

Nummer: 2020D01323, datum: 2020-01-17, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (nds-tk-2020D01323).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2019Z23076:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


2020D01323 LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister van Defensie over de Landelijke bewustwordingscampagne over PTSS (motie van leden Diks en Stoffer) (Kamerstuk 30 139, nr. 226).

De voorzitter van de commissie,
Aukje de Vries

De griffier van de commissie,
De Lange

1 Hoe zal PTSS precies worden meegenomen in de lopende «hé, het is oké» campagne? Blijft dit bij de verhalen die op de website worden geplaatst, zoals u beschrijft in uw brief?
2 Kunt u aangeven wat u bedoelt met de stelling dat een aparte campagne rond PTSS «stigmatiserend» zou kunnen zijn voor mensen in een geüniformeerd beroep? Vindt u dat slachtoffers zich moeten generen voor hun PTSS? Zo ja, waarom?
3 Kunt u uw verwachting dat het alternatief, een separate publiekscampagne rondom PTSS, een onterecht stigmatiserend effect voor bepaalde beroepsgroepen hebben onderbouwen?
4 Ontkent u dat mensen in geüniformeerde beroepen vaker dan anderen geconfronteerd worden met heftige situaties, die soms tot PTSS kunnen leiden? Zo ja, op welke cijfers of onderzoeken baseert u die ontkenning?
5 Welke concrete doelen gaat u stellen voor de bewustwording rond de symptomen van PTSS in de samenleving, en de mate waarin mensen hier (beter) mee om weten te gaan, voor eind 2020? Hoe gaat u meten of die doelen al dan niet worden behaald?
6 Zal PTSS en de (omgang met) symptomen ervan ook worden meegenomen in andere uitingen dan op een website in 2020? Zo ja, welke?
7 Hoe gaat uw inzet ervoor zorgen dat werkgevers, familieleden en vrienden van slachtoffers van PTSS beter bekend raken met de symptomen van de ziekte en hoe hier het best mee om kan worden gegaan?
8 Hoeveel mensen met PTSS denkt u te kunnen bereiken met het uitbreiden van de reeds lopende publiekscampagne met het onderwerp PTSS?
9 Hoe lang gaat u campagne voeren voor bredere bewustwording en eerdere herkenning in de samenleving van de symptomen en kenmerken van de PTSS en hoe hiermee om te gaan?
10 Hoe ziet de uitbreiding van de reeds lopende publiekscampagne met het onderwerp PTSS eruit?
11 Kunt u de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten van de huidige, reeds lopende, campagne uiteenzetten over de verschillende jaren?
12 Kunt u uiteenzetten wat u verwacht van het uitbreiden van de reeds lopende publiekscampagne met het onderwerp PTSS?