[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [šŸ” uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021 (Tweede incidentele suppletoire begroting inzake extra apparaten voor onderwijs op afstand in het primair en voortgezet onderwijs in verband met COVID-19) (Kamerstuk 35696)

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2021 (Tweede incidentele suppletoire begroting inzake extra apparaten voor onderwijs op afstand in het primair en voortgezet onderwijs in verband met COVID-19)

Lijst van vragen

Nummer: 2021D02537, datum: 2021-01-20, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiƫle HTML versie (nds-tk-2021D02537).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2021Z00215:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (šŸ”— origineel)


2021D02537 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.

Onder het voorbehoud dat de regering op de gestelde vragen en de gemaakte opmerkingen tijdig en genoegzaam zal hebben geantwoord, acht de commissie de openbare beraadslaging over dit wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,
Tellegen

De griffier van de commissie,
De Kler

Nr Vraag
1 Hoeveel schoolbesturen hebben er in totaal sinds de coronacrisis een aanvraag gedaan voor apparaten?
2 Hebben alle schoolbesturen die een aanvraag hebben gedaan bij SIVON1 begin januari de apparaten gekregen die ze nodig hadden?
3 Hoeveel apparaten zijn er sinds het begin van de coronacrisis verstrekt via SIVON aan schoolbesturen?
4 Hoeveel kinderen hebben tot op heden een extra apparaat ontvangen voor onderwijs op afstand?
5 Hoeveel kinderen hebben nog geen beschikking tot een apparaat waarmee het mogelijk is om onderwijs op afstand te volgen?
6 Kan worden toegelicht waarom is gekozen voor een extra bedrag van 15Ā miljoenĀ euro? Waar is dit specifieke bedrag op gebaseerd en hoe weet het kabinet dat dit voldoende is?
7 Is de 15 miljoen euro die nu aanvullend beschikbaar wordt gesteld genoeg om aan alle aanvragen te voldoen?
8 Hebben nu alle leerlingen die een apparaat nodig hebben een apparaat gekregen? Hoe houdt de Minister dat bij? Is daar voldoende zicht op?
9 Kunnen alle scholen die eigen bijdrage van 25% betalen? Zo niet, hoe wordt er voor gezorgd dat leerlingen hier niet de dupe van worden?
10 Waarom is ervoor gekozen om scholen een eigen bijdrage te laten betalen van 25%? Waarom betaalt het Rijk het niet helemaal?
11 Zijn het scholen met een bepaalde achtergrond of uit een bepaalde regio die apparaten nodig hebben?
12 Heeft elk kind dat een laptop nodig heeft er een gekregen via deze regeling, of is het een laptop per gezin?
13 Waarom is er gekozen voor een tweede aanvraagronde en niet voor een doorlopende manier van aanvragen? Is het niet met de langer durende lockdown handig dat scholen doorlopend mogen aanvragen?
14 Hoe wordt ervoor gezorgd dat elke school op de hoogte is van deze regeling, zodat ieder kind in staat wordt gesteld om gebruik te maken van deze regeling?
15 Hoeveel extra geld is er vrijgekomen voor devices?
16 Hoeveel is er nu totaal beschikbaar gesteld voor de aankoop van devices vanaf het begin van de coronacrisis?
17 Hoeveel geld was er nog over in de vorige regeling voor aanschaf van devices in het primair en voortgezet onderwijs in verband met COVID-19?
18 Hoeveel scholen maken gebruik van deze regeling? Zijn er regioā€™s waar er relatief meer gebruik wordt gemaakt van deze regeling? Zijn er regioā€™s waar er relatief minder gebruik wordt gemaakt van deze regeling?
19 Is deze regeling nu voldoende om ieder kind in staat te stellen goed afstandsonderwijs te kunnen volgen?
20 Wat gebeurt er met de devices wanneer er weer overgegaan kan worden naar fysiek onderwijs? Wie is de uiteindelijke eigenaar van de aangekochte devices?
1 SIVON: Samen Innoveren/Inkopen/Ict voor Onderwijs Nederland, een coƶperatie van schoolbesturen in primair en voortgezet onderwijs.