[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [🧑mijn] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Hoofdlijnen (middel)lange termijn aanpak COVID-19 voor het onderwijs

Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2022

Brief regering

Nummer: 2022D15352, datum: 2022-04-14, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (kst-35925-VIII-163).

Gerelateerde personen: Bijlagen:

Onderdeel van kamerstukdossier 35925 VIII-163 Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2022.

Onderdeel van zaak 2022Z07587:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


Tweede Kamer der Staten-Generaal 2
Vergaderjaar 2021-2022

35 925 VIII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2022

25 295 Infectieziektenbestrijding

Nr. 163 BRIEF VAN DE MINISTERS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP EN VOOR PRIMAIR EN VOORTGEZET ONDERWIJS

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 april 2022

Hierbij informeren wij u over de (middel)lange termijn aanpak COVID-19 voor het onderwijs. In navolging op de brief van de Minister van VWS en de Minister van SZW d.d. 1 april 2022 schetsen we als onderwijssectoren hiermee de hoofdlijnen1.

Wij hebben enorme waardering voor de wijze waarop scholen en onderwijsinstellingen de afgelopen jaren zijn omgegaan met (de gevolgen van) het coronavirus in de sector. De impact van de maatregelen en de schoolsluiting op de leerprestaties, het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren is enorm geweest. Ons doel zal om die reden zijn het onderwijs fysiek open te houden.

Over de middellange termijn aanpak is naast het zeer frequente overleg met onder andere bonden, raden en jongeren- en ouderorganisaties, gesproken met bestuurders, wetenschappers en experts. Zodat we lessen trekken uit het verleden en ambities kunnen stellen voor de toekomst. Deze verdiepende gesprekken zetten we voort.

De komende maanden werken we de plannen verder uit. Zodat scholen en onderwijsinstellingen zich kunnen voorbereiden op de vier scenario’s zoals geschetst in eerdergenoemde brief van de Minister van VWS.

In de uitwerking houden we rekening of en welke aanvullende besluitvorming en regelgeving nodig is. De bestaande budgettaire kaders zijn hierbij leidend. Wij verwachten u hierover voor de zomer nader te kunnen informeren.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,
R.H. Dijkgraaf

De Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs,
A.D. Wiersma


  1. Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl.↩︎