[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Brief houdende intrekking van het wetsvoorstel

Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de Invorderingswet 1990 tot invoering van een grondslag voor het bieden van een tegemoetkoming bij schrijnende gevallen (Wet delegatiebepalingen tegemoetkoming schrijnende gevallen)

Brief regering

Nummer: 2024D28707, datum: 2024-07-11, bijgewerkt: 2024-08-19 12:57, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (kst-35930-12).

Gerelateerde personen: Bijlagen:

Onderdeel van kamerstukdossier 35930 -12 Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de Invorderingswet 1990 tot invoering van een grondslag voor het bieden van een tegemoetkoming bij schrijnende gevallen (Wet delegatiebepalingen tegemoetkoming schrijnende gevallen) .

Onderdeel van zaak 2021Z16051:

Onderdeel van zaak 2024Z11967:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


Tweede Kamer der Staten-Generaal 2
Vergaderjaar 2023-2024

35 930 Wijziging van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en de Invorderingswet 1990 tot invoering van een grondslag voor het bieden van een tegemoetkoming bij schrijnende gevallen (Wet delegatiebepalingen tegemoetkoming schrijnende gevallen)

Nr. 12 BRIEF VAN DE HOUDENDE INTREKKING VAN HET WETSVOORSTEL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den haag, 11 juli 2024

Hierbij informeer ik uw Kamer over de intrekking van het wetsvoorstel Wet delegatiebepalingen tegemoetkoming schrijnende gevallen (het wetsvoorstel).

Het wetsvoorstel is op 21 september 2021 door de Koning bij uw Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel voorziet in delegatiegrondslagen op grond waarvan bij algemene maatregel van bestuur gevallen kunnen worden aangewezen die voor een tegemoetkoming in aanmerking komen. Het zou hierbij onder meer gaan om burgers die − al dan niet als gevolg van een registratie in de Fraude Signalering Voorziening − geconfronteerd zijn met een onterechte selectie van hun aangifte of onterechte afwijzing van hun verzoek tot medewerking aan een buitengerechtelijke schuldregeling (MSNP).

In de Wet compensatie wegens selectie aan de poort is voor de gedupeerden van een onterechte selectie een tegemoetkomingsregeling getroffen. Voor burgers van wie ten onrechte hun verzoek tot medewerking aan een MSNP door de Belastingdienst is afgewezen, is een concept wetsvoorstel (Wet tegemoetkoming onterechte afwijzing buitengerechtelijke schuldregeling) ter internetconsulatie voorgelegd. Hiermee is het wetsvoorstel niet langer actueel en wordt het wetsvoorstel, daartoe gemachtigd door de Koning, ingetrokken.

De Staatssecretaris van Financiën,
F.L. Idsinga