feitelijke vragen inzake visumvrijstelling Albanië en Bosnië-Herzegovina
Brief lid / fractie
Nummer: 2010D45643, datum: 2010-11-17, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 1
Directe link naar document (.rtf), link naar pagina op de Tweede Kamer site.
Gerelateerde personen:- Eerste ondertekenaar: A.G. Schouw, Tweede Kamerlid (Ooit D66 kamerlid)
Onderdeel van zaak 2010Z16950:
- Indiener: A.G. Schouw, Tweede Kamerlid
- Voortouwcommissie: algemene commissie voor Immigratie, Integratie en Asiel (2010-2012)
- 2010-11-18 10:00: feitelijke vragen feitelijke vragen visumvrijstelling Albanië en Bosnië-Herzegovina. (Inbreng feitelijke vragen), algemene commissie voor Immigratie, Integratie en Asiel (2010-2012)
Preview document (🔗 origineel)
Van: Diest van D.
Verzonden: woensdag 17 november 2010 9:57
Aan: Commissie I&A
CC: Schouw G.; Meer van A.
Onderwerp: verzoek D66
Besten,
Nu het spoeddebat met minister Leers enige dagen is verdaagd, mogelijk tot volgende week, zou Gerard Schouw graag van de gelegenheid gebruik maken om nog enkele feitelijke vragen te stellen aan de minister. Hij zou dat graag doen via de commissie, als zijnde commissievragen, zodat de beantwoording ervan nog voor het debat beschikbaar is. Gerard zou graag de volgende vragen stellen, en nodigt overige commissieleden gaarne uit om vragen toe te voegen.
Is artikel 78 lid 3 van het Verdrag van Lissabon de formele rechtsgrondslag voor een follow-up mechanism?
Wat is er juridisch nieuw aan het follow-up mechanism inzake de visumvrijstelling voor Albanië en Bosnië in vergelijking met artikel 78 lid 3? Waarom zou dit ‘evochten’moeten zijn als het al gewoon in het verdrag staat?
Wat is precies het verschil tussen een veiligheidsklep, een noodremprocedure en het formele follow up mechanism?
Welke criteria gelden voor de noodremprocedure? Wanneer is er sprake van “assale vestiging”van inwoners uit Albanië en Bosnië? Wat moet er gebeuren zodat Nederland de noodremprocedure in werking stelt? Hoe lang geldt de noodremprocedure? Moeten alle lidstaten instemmen, of kan het per lidstaat geregeld worden?
Kan de minister aangeven wat de gebruikelijke Nederlandse vertaling is van “ollow-up mechanism”
Klopt het bericht dat Frankrijk al in september en als eerste verzet heeft aangetekend tegen visumvrijstelling? Zo ja, welke lidstaten steunden dit verzoek, en wanneer was dit?
In welke documenten is terug te vinden dat de Nederlandse regering al in september en oktober actief hebben gewerkt aan het tegengaan van visumvrijstelling?
Klopt het bericht in buitenlandse kranten dat Nederland niet leading was om visumvrijstelling tegen te houden maar dat het initiatief lag bij Frankrijk en Duitsland?
Geldt het follow-up mechanism alleen voor Albanië en Bosnië of ook voor andere landen met een visumvrijstelling zoals Servië en Macedonië?
Wat is precies het inhoudelijke verschil tussen hetgeen al in het verdrag van Lissabon is afgesproken en wat is “fgedwongen”door de minister?
Met vriendelijke groeten,
Duane van Diest
Beleidsmedewerker
D66 Fractie Tweede Kamer
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
tel. 06 14 36 05 56
tel. 07 03 18 36 13