Nader gewijzigd amendement van het lid Weverling c.s. tvv nr. 14 over een zienswijze van de telecommunicatiepartij
Wijziging van de Telecommunicatiewet met betrekking tot ongewenste zeggenschap in telecommunicatiepartijen (Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie)
Amendement (gewijzigd/nader/vervangend)
Nummer: 2020D16995, datum: 2020-05-06, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 2
Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (kst-35153-26).
Gerelateerde personen:- Eerste ondertekenaar: A. Weverling, Tweede Kamerlid (Ooit VVD kamerlid)
- Mede ondertekenaar: K. Verhoeven, Tweede Kamerlid (Ooit D66 kamerlid)
- Mede ondertekenaar: L. Bromet, Tweede Kamerlid (GroenLinks-PvdA)
- Mede ondertekenaar: C. Stoffer, Tweede Kamerlid (SGP)
Onderdeel van kamerstukdossier 35153 -26 Wijziging van de Telecommunicatiewet met betrekking tot ongewenste zeggenschap in telecommunicatiepartijen (Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie).
Onderdeel van zaak 2020Z07954:
- Indiener: A. Weverling, Tweede Kamerlid
- Medeindiener: C. Stoffer, Tweede Kamerlid
- Medeindiener: K. Verhoeven, Tweede Kamerlid
- Medeindiener: L. Bromet, Tweede Kamerlid
- Voortouwcommissie: TK
- 2020-05-07 22:11: Einde vergadering: STEMMINGEN (over moties ingediend bij de notaoverleggen Cultuur en corona, Onderwijs en corona, Mogelijke steunmaatregelen Air France – KLM, het debat over de bestrijding van de coronacrisis en bij het notaoverleg over de Europese top d.d. 6 mei 2020) (Stemmingen), TK
Preview document (🔗 origineel)
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2 |
Vergaderjaar 2019-2020 |
35 153 Wijziging van de Telecommunicatiewet met betrekking tot ongewenste zeggenschap in telecommunicatiepartijen (Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie)
Nr. 26 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID WEVERLING C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 14
Ontvangen 6 mei 2020
De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:
I
In artikel I, onderdeel A, komt artikel 14a.2, derde lid, derde volzin, als volgt te luiden: De termijn wordt opgeschort met ingang van de dag:
a. waarop Onze Minister aanvullende informatie verzoekt tot de dag waarop de verzochte informatie is gegeven, en
b. waarop Onze Minister een voornemen om een verbod op te leggen voor een zienswijze heeft voorgelegd aan de telecommunicatiepartij tot de dag waarop hij de zienswijze ontvangt of, indien die korter is, de termijn voor het uitbrengen van een zienswijze is verstreken.
II
In artikel I, onderdeel A, wordt aan artikel 14a.4, eerste lid, toegevoegd «Indien Onze Minister voornemens is een verbod op te leggen, vraagt hij de telecommunicatiepartij om een zienswijze over het voorgenomen besluit. Hij stelt daarbij een termijn voor het uitbrengen van de zienswijze.»
Toelichting
De uitoefening van de bevoegdheden die aan de Minister worden toegekend in dit wetsvoorstel grijpt mogelijk verstrekkend in op private eigendomsverhoudingen. Dit is in het bijzonder het geval als de Minister overweegt een verbod op te leggen. Een verbod heeft niet alleen grote gevolgen voor de betreffende investeerder maar ook voor de betrokken telecommunicatiepartij. De telecommunicatiepartij heeft echter geen formele rol in het besluitvormingsproces.
Om dit te ondervangen, stellen de indieners van het amendement voor om de Minister, wanneer deze voornemens is een verbod op te leggen, te verplichten de telecommunicatiepartij te vragen om een zienswijze ten aanzien van het voorgenomen besluit met inbegrip van de daaraan ten grondslag liggende motivering.
De telecommunicatiepartij kan dan niet alleen de gevolgen van in eventueel verbod voor het bedrijf naar voren brengen maar kan ook haar visie geven op de proportionaliteit en rechtmatigheid van het besluit.
De Minister zal bij het nemen van een beslissing de zienswijze van de telecommunicatiepartij moeten betrekken.
Weverling
Verhoeven
Bromet
Stoffer