[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

35596 Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020 (Zesde incidentele suppletoire begroting inzake financiering meerkosten voor de inhaal- en ondersteuningsprogramma’s in verband met COVID-19)

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020 (Zesde incidentele suppletoire begroting inzake financiering meerkosten voor de inhaal- en ondersteuningsprogramma’s in verband met COVID-19)

Lijst van vragen

Nummer: 2020D42422, datum: 2020-10-27, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (nds-tk-2020D42422).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2020Z18419:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


2020D42422 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft een aantal vragen voorgelegd aan de regering over het wetsvoorstel inzake Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2020 (Zesde incidentele suppletoire begroting inzake financiering meerkosten voor de inhaal- en ondersteuningsprogramma’s in verband met COVID-19) (Kamerstuk 35 596). De daarop door de regering gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

De voorzitter van de commissie,
Tellegen

De adjunct-griffier van de commissie,
Bosnjakovic

1 Welke stappen moeten scholen precies zetten om aanspraak te maken op subsidie voor het tegengaan van achterstanden en hoe moeten scholen de middelen verantwoorden?
2 Hoeveel scholen hebben tot nu toe aanspraak gemaakt op extra geld om achterstanden te voorkomen of in te halen?
3 Hoeveel extra scholen en leerlingen kunnen worden geholpen met de extra 38 miljoen euro?
4 Zijn er scholen die tot nu toe geen aanspraak hebben gemaakt op extra geld voor het tegengaan van achterstanden? Zo ja, heeft u een duidelijk beeld waarom dit het geval is?
5 Is er een verschil te bemerken tussen regio’s waar wel aanspraak is gemaakt op extra geld en waar niet?
6 Op welke manier hebben scholen tot nu toe invulling gegeven aan de aanwezigheid van extra geld om achterstanden te voorkomen?
7 Hoeveel scholen in het vso1 hebben tot nu toe aanspraak gemaakt op subsidie voor het wegwerken van achterstanden? Is een verschil te bemerken tussen de hoeveelheid aanvragen in het vso en het vo2? Zo ja, waarom?
8 Hoeveel mbo3-instellingen hebben tot nu toe aanspraak gemaakt op extra geld voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s?
9 Hoeveel scholen voor voorschoolse educatie hebben aanspraak gemaakt op de extra middelen?

1 Vso: voortgezet speciaal onderwijs

2 Vo: voortgezet onderwijs

3 Mbo: middelbaar beroepsonderwijs