[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Lijst van vragen over het BIT-advies Grensverleggende IT (GrIT) en reactie van Defensie, de business case GrIT en het voornemen tot gunning (Kamerstuk 31125-115)

Defensie Industrie Strategie

Lijst van vragen

Nummer: 2020D46724, datum: 2020-11-18, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (nds-tk-2020D46724).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2020Z20315:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


2020D46724 LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Staatssecretaris van Defensie over het BIT-advies Grensverleggende IT (GrIT) en reactie van Defensie, de business case GrIT en het voornemen tot gunning (Kamerstuk 31 125, nr. 115).

De voorzitter van de commissie,
Aukje de Vries

De adjunct-griffier van de commissie,
Mittendorff

Nr Vraag
1 Welke gevolgen heeft de splitsing van IBM voor een bestendige uitvoering van GrIT?
2 Met welk onderdeel of welke entiteit van IBM zal Defensie (blijven) samenwerken?
3 Betekent de voorgenomen splitsing van IBM dat een nieuwe BIT-toets wenselijk of noodzakelijk is?
4 In hoeverre en op welke wijze is de vormgeving van GrIT getoetst aan de uitgangspunten van de Defensie Industrie Strategie?
5 Hebt u het BIT-advies van 2018 opgevolgd ten aanzien van het loslaten van de ambitie om zelf mobiel operator te worden, aangezien dit «onnodig beslag legt op schaarse personele en financiële capaciteit»? Zo nee, waarom niet?
6 Op basis waarvan kan Defensie besluiten derde partijen te laten toetreden als terugvaloptie wanneer het consortium niet presteert? Welke partij wordt in zo'n geval verantwoordelijk voor beheer en integratie?
7 Welke concrete maatregelen neemt u om te voldoen aan de adviezen inzake onder meer een centrale inrichting van proces- en inhoudelijke regie en voldoende gekwalificeerde eigen medewerkers in regiefuncties?
8 Welke variabelen vormden het afwegingskader in het heroverwegingstraject?
9 Wordt er tussen het afronden van blokken ook integraal geëvalueerd?
10 Betekent het verdelen in blokken ook dat de IT-infrastructuur al operationeel kan zijn zonder dat het volledig is uitgerold?
11 Welke bedrijven en organisaties vormen het consortium?
12 Zijn er voor het geval dat de contractperiodes met leveranciers vroegtijdig worden opgezegd ook vervangende onderaannemers in kaart gebracht om er voor te zorgen dat de verloren tijd in het geval van opzegging geminimaliseerd wordt?
13 Is in kaart gebracht hoeveel meer energie de nieuwe IT-infrastructuur gaat kosten ten opzichte van de oude infrastructuur? Zo nee, waarom niet?
14 Kan de Kamer een overzicht krijgen van alle tussenmijlpalen voor het neerleggen van de IT-infrastructuur?
15 Is militair personeel zelf betrokken bij het aanleggen van de IT-infrastructuur? Zo ja, wat wil Defensie hiermee bereiken?
16 Zijn er al plannen voor de overgangsfase en uitfasering van de oude IT-infrastructuur?
17 Voldoet de huidige IT-infrastructuur, die gebruikt wordt tijdens missies, nog aan de eisen die aan een moderne krijgsmacht worden gesteld?
18 Wanneer zal de volledige GrIT-infrastructuur operationeel zijn?
19 Zijn mogelijke zwaktes geïdentificeerd die in de overgangsfase als bijeffect kunnen optreden (bijvoorbeeld een grote kwetsbaarheid tegen cyberaanvallen)? Zo ja, heeft Defensie of het consortium de kennis om hier mee om te gaan en op te handelen?