[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Lijst van vragen, gesteld aan de regering, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2020 bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid (Kamerstuk 35830-VI-2)

Jaarverslag en slotwet Ministerie van Justitie en Veiligheid 2020

Lijst van vragen

Nummer: 2021D20185, datum: 2021-05-27, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 3

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (nds-tk-2021D20185).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2021Z07721:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


2021D20185 LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Justitie en Veiligheid heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister van Justitie en Veiligheid over de brief van 19 mei 2021 inzake het rapport van de Algemene Rekenkamer over Resultaten verantwoordingsonderzoek 2020 bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid (Kamerstuk 35 830 VI, nr. 2).

De voorzitter van de commissie,
Van Meenen

Adjunct-griffier van de commissie,
Koerselman

1 Wat is de bestaande capaciteit (in fte) van specialistische brandbestrijdingscapaciteit ten aanzien van natuurbrandbestrijding?
2 Wat is de verhouding tussen beroeps en vrijwilliger binnen de bestaande capaciteit van specialistische brandbestrijdingscapaciteit ten aanzien van natuurbrandbestrijding?
3 Kan de bestaande capaciteit (in fte) van specialistische brandbestrijdingscapaciteit worden afgezet tegen de capaciteit van de afgelopen jaren?
4 Wat is de benodigde capaciteit (in fte) van specialistische brandbestrijdingscapaciteit ten aanzien van natuurbrandbestrijding? Kan dit voor de komende vier jaar worden uitgesplitst?
5 Kunt u toelichten waarom de voorbije drie jaar de afpakketen een onvolkomenheid is gebleken en gebleven? Waarom is het niet gelukt dit op te lossen? Welke stappen worden gezet dit komend jaar wel op te lossen?
6 Kunt u toelichten waarom de voorbije twee jaar de prestatieverklaringen een onvolkomenheid zijn gebleken en gebleven? Waarom is het niet gelukt dit op te lossen? Welke stappen worden gezet dit komend jaar wel op te lossen?
7 Kunt u toelichten waarom de voorbije twee jaar de financiële administraties en verantwoording een onvolkomenheid is gebleken en gebleven? Waarom is het niet gelukt dit op te lossen? Welke stappen worden gezet dit komend jaar wel op te lossen?
8 Welke oorzaken liggen ten grondslag aan de lager uitgevallen opbrengsten uit de afpakketen?
9 Kunnen de huidige opbrengsten uit de afpakketen worden afgezet tegen de afgelopen vier jaar?
10 Welke partij is belegd met de regierol ten aanzien van het functioneren van de afpakketen?
11 Zijn er de afgelopen jaren ten aanzien van het functioneren van de afpakketen verbetermaatregelen opgesteld en genomen? Zo ja, welke?
12 Aan welke partij zijn de verantwoordelijkheden rond het beheer van in beslag genomen geldelijke zaken toegewezen?
13 Wat is de aard en omvang van de achterstanden die de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) door de coronacrisis heeft opgelopen en op welke wijze worden zij opgevangen?
14 Wanneer wordt verwacht dat alle achterstanden veroorzaakt door de coronacrisis zijn weggewerkt?
15 In hoeverre zijn er bepaalde type zaken die vaker vertraging op hebben gelopen dan andere? Zo ja, om wat voor zaken gaat het dan?
16 Aan welke termijn moet worden gedacht als u in uw reactie op het verantwoordingsonderzoek ten aanzien van het inzicht in het IT-landschap het verbeteren van het financiële inzicht op de bedrijfskritische systemen kwalificeert als een «groeimodel« en een «ambitie voor de middellange termijn»? Wat is het perspectief volgend jaar? Welk deel van de bedrijfskritische systemen is dan financieel gezien al inzichtelijk?