Het bericht ‘Fietspad ‘wordt gevaarlijk’ door nieuwe elektrische voertuigen’
Schriftelijke vragen
Nummer: 2021D29897, datum: 2021-07-28, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 2
Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (kv-tk-2021Z14035).
Gerelateerde personen:- Eerste ondertekenaar: D.J. Eppink, Tweede Kamerlid (Ooit BBB kamerlid)
Onderdeel van zaak 2021Z14035:
- Gericht aan: C. van Nieuwenhuizen Wijbenga, minister van Infrastructuur en Waterstaat
- Indiener: D.J. Eppink, Tweede Kamerlid
- Volgcommissie: vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat
- Voortouwcommissie: TK
Preview document (🔗 origineel)
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2 |
Vergaderjaar 2020-2021 | Vragen gesteld door de leden der Kamer |
2021Z14035
Vragen van het lid Eppink (JA21) aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat over het bericht «Fietspad «wordt gevaarlijk» door nieuwe elektrische voertuigen» (ingezonden 28 juli 2021).
Vraag 1
Bent u bekend met de reacties van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de Fietsersbond in De Telegraaf van vandaag op uw plannen omtrent het toelaten van allerlei hippe lichte elektrische voertuigen (LEV’s)?
Vraag 2
Wat is uw reactie op dit bericht?1
Vraag 3
Snapt u de zorgen die bij deze organisaties leven over de veiligheid van «traditionele» fietsers door de explosieve toename van snelle en vaak amper hoorbare LEV’s op fietspaden? Zo nee, waarom niet?
Vraag 4
Deelt u de zorgen dat uw besluit onze fietspaden vooral voor kwetsbare traditionele fietsers, zoals kinderen en ouderen, onveilig maakt? Zo nee, waar baseert u dit op? Zo ja, vanwaar dan toch uw besluit?
Vraag 5
Kunt u concreet aangeven (en dus niet volstaan met de reactie dat de Fietsersbond als stakeholder is «geïnterviewd» voor het rapport over het LEV-kader van DTV Consultants dat u onlangs naar de Kamer stuurde) in hoeverre aan de voorkant is gesproken met belangengroepen als VVN en de Fietsersbond, maar ook bijvoorbeeld seniorenorganisaties, over de wenselijkheid van uw plannen en de gevolgen voor de veiligheid op fietspaden?
Vraag 6
Heeft u naar aanleiding hiervan concrete stappen gezet? Zo ja, welke en waarom hebben deze blijkens het bericht van vandaag de zorgen van de betrokken organisaties allerminst weggenomen? Zo nee, waarom niet?
Vraag 7
Vindt u niet dat het fietspad overvol raakt? Zo nee, waar ligt voor u de grens?
De Telegraaf, 27 juli 2021, Fietspad «wordt gevaarlijk» door nieuwe elektrische voertuigen https://www.telegraaf.nl/nieuws/1898804369/fietspad-wordt-gevaarlijk-door-nieuwe-elektrische-voertuigen↩︎