[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Lijst van vragen over de opzet en vraagstelling Periodieke rapportage ‘Beleidscoherentie en effecten op voedselzekerheid, water en klimaat in ontwikkelingslanden’ (Kamerstuk 34124-22)

Beleidsdoorlichting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Lijst van vragen

Nummer: 2021D47556, datum: 2021-12-02, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 4

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (nds-tk-2021D47556).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van zaak 2021Z18816:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


2021D47556 LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de Opzet en vraagstelling Periodieke rapportage «Beleidscoherentie en effecten op voedselzekerheid, water en klimaat in ontwikkelingslanden» (Kamerstuk 34 124, nr. 22).

De fungerend voorzitter van de commissie,
De Roon

De griffier van de commissie,
Meijers

1 Kunt u de keuze voor een casestudy over Bangladesh toelichten, gegeven de focusregio’s van het OS-beleid? Waarom is niet gekozen voor drie casussen uit de vier focusregio’s?
2 Waar liggen de andere twee landen voor de case study? Wellicht in andere werelddelen?
3 Wordt bij de beleidsdoorlichting ook gekeken naar coherentie van wetgeving en beleid? Zo, ja op welke manier? Zo nee, waarom niet?
4 Wordt bij de beleidsdoorlichting ook gekeken naar de coherentie van bilaterale en multilaterale overeenkomsten met Nederlands beleid? Zo ja, op welke manier? Zo nee, waarom niet?
5 Als het gaat om voedsel en water is Nederland een mondiale koploper. Hoe worden de Global Challenges, Dutch Solutions hiervoor ingezet?
6 Hoe gaat de koppeling met handel gemaakt worden?
7 Het Nederlandse bedrijfsleven kan een prominente rol spelen bij de uitdagingen voor voedselzekerheid en water. Hoe wordt het Nederlandse internationaal opererende bedrijfsleven hierbij betrokken?
8 Gaat er een integrale aanpak gemaakt worden van het Nederlandse overheidsinstrumentarium op het terrein van voedselzekerheid, water en klimaat in ontwikkelingslanden door de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat en Financiën? Zo niet, waarom niet?
9 Zijn de uitkomsten van de United Nations Climate Change Conference 2021 (COP26) leidend voor deze opzet en vraagstelling?