[overzicht] [activiteiten] [ongeplande activiteiten] [besluiten] [commissies] [geschenken] [kamerleden] [kamerstukdossiers] [open vragen]
[toezeggingen] [stemmingen] [verslagen] [🔍 uitgebreid zoeken] [wat is dit?]

Amendement van het lid Westerveld c.s. ter vervanging van nr. 14 over het opstellen van een hulpverleningsplan binnen drie weken

Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)

Amendement (gewijzigd/nader/vervangend)

Nummer: 2023D05259, datum: 2023-02-09, bijgewerkt: 2024-02-19 10:56, versie: 2

Directe link naar document (.pdf), link naar pagina op de Tweede Kamer site, officiële HTML versie (kst-35942-31).

Gerelateerde personen:

Onderdeel van kamerstukdossier 35942 -31 Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp) .

Onderdeel van zaak 2023Z02278:

Onderdeel van activiteiten:

Preview document (🔗 origineel)


Tweede Kamer der Staten-Generaal 2
Vergaderjaar 2022-2023

35 942 Wijziging van de Jeugdwet in verband met het versterken van de rechtspositie van jeugdigen die worden opgenomen in een gesloten accommodatie (Wet rechtspositie gesloten jeugdhulp)

Nr. 31 AMENDEMENT VAN HET LID WESTERVELD C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 141

Ontvangen 9 februari 2023

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel G, wordt in het voorgestelde artikel 6.2.9, tweede lid, «zes weken» vervangen door «drie weken».

Toelichting

Het wetsvoorstel regelt dat zo spoedig mogelijk, maar in elk geval binnen zes weken een hulpverleningsplan wordt opgesteld voor de jeugdige in een gesloten accommodatie. Indieners vinden de periode van zes weken te lang. Het is belangrijk dat de jeugdige snel weet hoe de behandeling eruit gaat zien, welke vrijheidsbeperkende maatregelen worden afgesproken en welke vrijheid er bijvoorbeeld is in termen van verlof. Zeker gezien de grote impact van een plaatsing in een gesloten accommodatie moet een jeugdige snel weten waar diegene aan toe is. Indieners zouden de periode voor het opstellen van een hulpverleningsplan dan ook willen verkorten van zes weken naar drie weken. In de consultatieversie van het wetsvoorstel was dit ook drie weken, indieners keren daar naartoe terug.


Westerveld

Mohandis

Kwint

Sylvana Simons


  1. Vervanging in verband met een wijziging in de ondertekening.↩︎